Välkommen till riksmöte 25 februari

Kära FiSK-vänner!

Ni kallas till vårt extra riksmöte den 25 februari i Mikaelskapellet i Matteus församling i Stockholm, Karlbergsvägen 64.

Anmälan till eller Inger Gustavsson,

Vi börjar själva programmet kl. 11.00 och slutar kl. 16.00. Kaffe serveras från kl. 10.30. Detaljerat program skickas till medlemmarna i FiSK.

Under riksmötet kommer vi ha stort fokus på det kommande kyrkovalet samt följa upp de frågor som väcktes vid det ordinarie riksmötet i november, men som vi inte hann behandla då. En sådan fråga är hur Svenska kyrkan skall kunna möta det stora ”medlemstappet”. Det är en komplex fråga med många dimensioner. Som ett kunskapsunderlag för diskussion har jag glädjen att meddela att vi lyckats engagera Magdalena Widmark från Kyrkokansliet.

I grupparbetsform kommer vi också att ta fram de tre frågor ur vårt handlingsprogram som vi kommer att lägga extra fokus på i valrörelsen.

Som ni förstår är det en mycket viktig dag i inledningen av vårt valarbete inför kyrkovalet 17 september 2017

Det gäller nu att vi kan slipa argumenten, så att de frisinnade och liberala idéerna kan få en plattform i de beslutande organen i Svenska kyrkan! De behövs för frihet, tolerans och öppenhet! Jag hoppas därför på ett gott deltagande i riksmötet!

Till möteslokalen, Karlbergsvägen 64, tar du dig via T-bana till S:t Eriksplan. Därifrån är det ca 500 m promenad, alt. pendeltåg till Karlberg, därifrån ca 300 m promenad. Det går också med buss 69 från Klarabergsviadukten mot Karolinska till Vikingagatan, därifrån ca 50 m promenad.

Varmt välkommen till det extra riksmötet inför kyrkovalet hälsar FiSK-styrelsen!

genom Bengt Olsson

Ordförande